Press "Enter" to skip to content

Beeldrecht-Pictoright

Pictoright

Toestemming vragen bij Pictoright-Beeldrecht voor gebruik van een werk een kunstenaar in een publicatie of reproductie is noodzakelijk indien:

Er auteursrechten rusten op het werk (dit is bijvoorbeeld niet het geval indien de kunstenaar langer dan 70 jaar geleden is overleden);
De kunstenaar is aangesloten bij Pictoright.
Indien het werk rechtenvrij is, kunt u zonder toestemming overgaan tot publicatie of reproductie. Mocht u hierbij gebruik maken van een bestaande foto, let dan wel op dat er misschien op de foto nog auteursrechten kunnen berusten.

Wanneer het werk niet rechtenvrij is, maar de kunstenaar is niet bij Pictoright aangesloten, dan dient u de rechten te regelen met de kunstenaar zelf of diens rechthebbenden. De contactgegevens zijn vaak vindbaar via Internet, of via een galerie of museum waar de betreffende kunstenaar exposeert.

Wat doet Pictoright ? 
Stichting Pictoright beschermt en exploiteert de auteursrechten van de bij haar aangesloten kunstenaars. 

Voor kunstenaars

Pictoright is een non-profit auteursrechtorganisatie waarbij visuele makers (beeldend kunstenaars, architecten, e.d.) zich kunnen aansluiten. Voor aangesloten makers int Pictoright de auteursrechtvergoedingen voor gebruik van hun werk. Aangeslotenen ontvangen op hun verzoek verder juridisch advies, en indien nodig juridische bijstand, omtrent de uitoefening van hun auteursrecht.


Voor gebruikers 
Pictoright verleent toestemming voor gebruik van werk van aangeslotenen en int hiervoor, uit naam van de kunstenaar, een redelijke vergoeding. De tarieven voor gebruik zijn in overeenstemming met internationale maatstaven. Beeldrecht biedt maatwerkcontracten aan gebruikers die veel en vaak werk van aangeslotenen gebruiken.

Pictoright

Sarphatistraat 606-608

1018 AV  Amsterdam 

Telefoonnummer 020 589 18 40

E-mailadres  info@pictoright.nl

Website  www.pictoright.nl 

 
ZOEKEN OF KUNSTENAAR BEELDRECHT HEEFT ?
http://www.bildkunst.de/  zie  kunstlersuche

//